снимка pexelsНационална карантина. Това одобри днес Украйна. Карантината ще бъде налагана

...
снимка pexelsНационална карантина. Това одобри днес Украйна. Карантината ще бъде налагана
Коментари Харесай

Украйна налага национална карантина

снимка pexels

Национална карантина. Това утвърди през днешния ден Украйна. Карантината ще бъде налагана през уикендите като част от ограниченията за закъснение на разпространяването на болестта с новия коронавирус, съобщи Ройтерс. Премиерът на Украйна Денис Шмигал съобщи, че карантината ще е в действие в интервала 14-30 ноември, пише  .

Решението значи затваряне или ограничение на активността на множеството магазини през уикендите. Ще останат отворени магазините за хранителни артикули и аптеките. Ще работи и публичният превоз. Болниците също ще одобряват пациенти.

Правителството стегна също рестриктивните мерки за работата на заведенията за хранене, киносалоните, спортните зали, както и тези за публичните прояви. На съвещанието на държавното управление през днешния ден Шмигал съобщи, че в случай че нищо не се прави, в средата на декември здравната система няма да може да приема повече пациенти, а в лечебните заведения няма да има кревати даже в коридорите. В Украйна от началото на пандемията инфектираните с ковид са 498 808, а умрелите от затруднения - 8947. Възстановили са се 221 459 души.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР